logo Shukar Club home

SHUKAR Club – Argumente împotriva discriminării” este un program de dezvoltare, un spațiu de formare a unor actori vocali împotriva faptelor de discriminare și în același timp, a tinerele modele pentru alți tineri romi.

A fi membru în Shukar Club înseamnă să participi la întâlniri săptămânale pe o perioadă de 1 an, activitățile de club se desfășoară în jurul a trei componente: instruire în argumentare și gândire critică prin dezbateri academice, seri de povești cu lideri ai comunității și sesiuni de scriere argumentativă și blogging colectiv.

DEBATE

DEBATE

Dezvoltarea gândirii critice, a toleranței și a discursului argumentat sunt preocupările principale ale instructorilor din cele 100 de cluburi de dezbateri educaționale din România. SHUKAR Club deschide calea spre însușirea acestor abilități prin traininguri, demonstrații și competiții de debate la care vor participa membrii clubului alături de instructorul lor.

SERI de POVEȘTI

SERI de POVEȘTI

O dată pe lună, oameni importanți de etnie roma (dar nu numai) vor vizita clubul pentru a povesti cum au reușit, care au fost obstacolele de depășit, care este atitudinea de adoptat pentru a deveni un lider recunoscut în comunitate. Printre cei care au răspuns pozitiv invitației organizatorilor sunt Ciprian Necula, Marian Mandache, Romanița Iordache și Connect-R.

BLOGGING

BLOGGING

În SHUKAR Club – Argumente împotriva discriminării, tinerii vor învăța să construiască, redacteze și ilustreze un articol, un foto-reportaj sau un interviu, povești pe care ulterior le pot publica pe blogul clubului. Astfel, ei vor avea ocazia să împărtășească poveștile lor sau ale celor din jur și să fie actori vocali în comunitatea lor.

Echipa

Emi Beteringhe – coordonator program

Andrei Botezatu – asistent program

Cătălina Olteanu – asistent program

Roxana Marin – mentor

Ioana Ciovei – trainer debate

Raluca Bogdan – PR & trainer jurnalism

Organizator:

Partener:

Proiect finanțat de:

EEA Grants                   fondong_logo